Cursus Word

In het verleden was een handgeschreven brief uw visitekaartje. De typemachine werd steeds vaker gebruikt voor het schrijven van een brief of een werkstuk. De komst van de computer en de tekstverwerkingsprogramma’s, wie kent nog WP51, zorgde ervoor dat de typemachine steeds minder gebruikt werd. De tekstverwerkingsprogramma’s werden steeds makkelijker in gebruik maar ook steeds professioneler. Word heeft een prominente plaats wat tekstverwerking betreft.

Ook nu is een in Word gemaakte brief, verhaal of mededeling uw visitekaartje. Een netjes ingedeelde brief zal een betere indruk maken dan een voor de vuist weg getypt document. Met een paar simpele handelingen kan dit geregeld worden.

Op het honk zou een cursus Word gegeven worden. Door Covid19 is dit helaas niet mogelijk. Om u toch stapsgewijs op eenvoudige manier inzicht te geven in het werken met Word, is besloten om de cursus op de website te plaatsen. Deze cursus bevat onderwerpen voor zowel minder gevorderden als de gevorderden. 
NB. Mocht u problemen ondervinden met een van onderstaande onderwerpen, dan bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken om het probleem op een dinsdagochtend op het honk te behandelen. U kunt uw vragen kwijt aan  webmaster@spa-amsterdam.nl

Tegenwoordig zit u al gauw aan een abonnement vast als u de nieuwe Office 365 wilt gebruiken. Maar er zijn 2 gratis alternatieven, namelijk Apache Open Office en Google Docs. Meer uitleg over deze 2 programma’s vindt u hier.

De volgende onderwerpen worden behandeld: