Spellingcontrole met Microsoft editor

Microsoft editor is een service waarmee u uw geschreven teksten kunt verbeteren in meer dan twintig talen, ongeacht of u een Word-document schrijft, een e-mailbericht opstelt of een bericht plaatst op een website zoals LinkedIn of Facebook.

Gevonden problemen worden onderstreept in de editor. Selecteer het onderstreepte woord of de onderstreepte woordgroep om de suggestie te accepteren of te negeren.

Editor is beschikbaar als browseruitbreiding voor Microsoft Edge en Chrome en wordt toegevoegd aan de apps Word en Outlook. De gratis service helpt u met de basisbeginselen van grammatica en spelling. Als u een abonnement op Microsoft 365 hebt, biedt de editor ook geavanceerde verbeteringen voor grammatica en stijl, zoals helderheid, beknoptheid, formeel taalgebruik, suggesties voor woordkeuze en meer.

Wanneer u de uitbreiding installeert, wordt er een lichter gekleurd editor-pictogram toegevoegd aan de werkbalk van de browser. Klik op het pictogram en meld u aan met het account dat u voor Office gebruikt. U kunt u ook aanmelden met uw gratis Microsoft-account.

Browseruitbreiding voor Microsoft editor

Editor, als browseruitbreiding in Microsoft Edge of Chrome, helpt u bij het opstellen en corrigeren van Gmail-berichten, berichten op sociale media en al uw teksten op internet. Meld u gratis aan met uw Microsoft-account om gebruik te maken van eenvoudige spelling- en grammaticacontrole. Of meld u aan met uw Microsoft 365-account als u meer wilt dan alleen de basisbeginselen om uw tekst te verbeteren.


Webversie van Word

Editor is inbegrepen bij Word voor het web. Meld u gratis aan met uw Microsoft-account om gebruik te maken van eenvoudige spelling- en grammaticacontrole. Of meld u aan met uw Microsoft 365-account als u meer functies wilt dan alleen de basisbeginselen om uw tekst te verbeteren, bijvoorbeeld leesbaarheidsstatistieken.

Klanten die zich aanmelden met een Microsoft 365-account, zien de editor meteen. Het duurt een paar weken voordat de editor wordt uitgerold voor alle gebruikersaccounts.

Zie Grammatica, spelling en meer controleren in de webversie van Word voor meer informatie over de editor in Word voor het web.

Word voor Microsoft 365

Editor is bijgewerkt in de Windows-versie van Word voor Microsoft 365, zodat de tekstcontrole grondiger is dan in Word 2016 en 2019. De bijgewerkte gebruikersinterface is meer afgestemd op Word voor het web. Zoek de editor op het tabblad Start.