Etiketten maken in Word 2010

Wilt u een adres afdrukken op één etiket of op het hele vel etiketten, doe dan het volgende:

 • Open een leeg document in Word.
 • Klik op het tabblad Verzendlijsten in de groep ‘Maken’ op Etiketten.

Klik rechts in het midden op het vak Etiket en stel daar in welk merk etikettenvellen u hebt en wat het productnummer daarvan is. In het vak ‘Etiketproducent’ hebben wij gekozen voor ‘Avery A4/A5’ met ‘Productnummer’ ‘3421’. U kunt een ander merk etikettenvellen hebben, dan kiest u daarvoor.

In het vak ‘Adres’ voert u een van de volgende handelingen uit:

 • Als u adresetiketten wilt maken, geeft u een adres op. Of u bewerkt een bestaand adres, dat u kunt invoegen via het pictogram van een adresboek etiketten maken word, adresboek .

 • Als u ook een adres van de afzender wilt opgeven, schakelt u het selectievakje ‘Inclusief afzender’ in en bewerkt u het afzendadres als dat nodig is.

Als u een ander soort etiket maakt, zoals een boekmerk, typt u de gewenste tekst.

Dan kunt u het etiket gaan afdrukken:

 • Voer in het vak ‘Afdrukken’ een van de volgende handelingen uit:
 1. Als u een enkel adresetiket wilt afdrukken, vinkt u Eén etiket aan. Vervolgens typt of selecteert u het rij- en kolomnummer van het etiket dat u wilt afdrukken. Zo selecteert u op welk etiket van het etikettenvel het adres komt te staan.
 2. Als u dezelfde gegevens wilt afdrukken op elk etiket op het etikettenveld, vinkt u Volledige pagina met hetzelfde etiket aan. Als u het type etiket of de lade van de printer wilt veranderen, klikt u onderin op Opties. Selecteer de gewenste opties en klik op OK

 1. Als uw type etiket (te vinden op de verpakking van uw etiketten) niet in het vak ‘Productnummer’ staat, gebruikt u een van de beschikbare etiketten. U kunt bij Opties ook op Nieuw klikken om aangepaste formaten voor adresetiketten in te vullen.
 • Als u de etiketten wilt afdrukken, plaatst u een vel met etiketten in de printer en klikt u op Afdrukken .

Tip: Maak eerst een proefafdruk op een gewoon A4-papier. Dan kunt u zien of het adres op de juiste plek terecht komt.

Wilt u verschillende adressen op een etikettenvel afdrukken, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kunt u eenvoudig één pagina maken met een aantal verschillende etiketten die u zelf intypt. Dit gaat als volgt:

 • Klik op het tabblad Verzendlijsten op Etiketten.
 • Klik op Opties.
 • Kies het printertype en de leverancier van de etiketvellen waarop u de etiketten wilt afdrukken. Selecteer bij ‘Productnummer’ het nummer dat op de verpakking van de etiketvellen wordt vermeld en klik vervolgens op OK.

 

 • Klik in het dialoogvenster ‘Enveloppen en etiketten’ op Nieuw document.
 • Er wordt een nieuw etiketdocument geopend.
 • Typ de gewenste gegevens op de etiketten die u wilt gebruiken. U kunt ook plaatjes invoegen voor op etiketten of labels. Klik op het tabblad ‘Bestand’ op Afdrukken om de etiketten af te drukken.
 • Als u de bladzijde met etiketten wilt opslaan om deze later te bewerken of af te drukken, klikt u in het tabblad ‘Bestand’ op Opslaan als.

Het wordt wat lastiger als u meerdere pagina’s met verschillende etiketten wilt afdrukken. Wij gaan daar niet verder op in. Wilt u hier meer over weten, zoek dan in de Help-functie van Word naar ‘Etiketten maken voor een grootschalige mailing’.