Extra bescherming tegen phishing instellen met Defender

Microsoft Defender is de standaard virusscanner van Windows. Helaas herkent deze virusscanner geen phisingsites, die dus niet geblokkeerd worden.

Gebruikt u Google Cgrome als internetbrowser dat kunt u de extensie Defender in de browser toevoegen. Defender beschermt de gebruiker tegen phising via links en inhouds van websites. Deze extensie is gratis.

Hoe werkt de Defender-extensie?
Microsoft houdt voortdurend een lijst bij met schadelijke links. Defender controleert of de links waar u op klikt (in een e-mail of site) op deze lijst staan. Als een site malware bevat of is gemaakt om financiële, persoonlijke of andere gevoelige informatie te ontfutselen, krijgt u een rood waarschuwingsscherm te zien.

Defender Browser Bescherming installeren

Installeer de Defender-extensie als volgt:

  • Ga naar de Chrome Web Store.
  • Klik op de blauwe knop Toev. aan Chrome Extensie toevoegen. Als Chrome is ingesteld op Engels, staat hier Add to Chrome > Extensie toevoegen.
  • Er verschijnt een melding in beeld. Klik op het kruisje rechts bovenin het venster.
  • Wilt u de extensie terugvinden? Klik dan op het puzzelstukje rechts naast de adresbalk. Hier kunt u ‘m eventueel ook weer uitschakelen. Klik daarvoor op de drie puntjes achter de extensie > Verwijderen uit Chrome.