In memoriam Peter Rossen

Op zaterdag 1 mei 2021 is Peter Rossen overleden. Peter is 56 jaar geworden. Hij was vanaf 1982 in dienst van de Amsterdamse politie.

In 2019 is er bij Peter kanker ontdekt. Hij is daar toen aan geopereerd, met veel complicaties tot gevolg. Vorig jaar is hij weer volop aan het werk gegaan. Helaas werd 2,5 maand geleden bekend dat er opnieuw kanker was geconstateerd.

Peter is tot een aantal weken geleden fulltime aan het werk geweest bij het coördinatieteam iPGA. Na een weekje vrij te zijn geweest, moest hij zich twee weken geleden ziek melden. Peter ging toen snel achteruit.

Peter is maandag 26 april 2021 opgenomen in Hospice Almere. Daar hebben donderdagavond een aantal collega´s op Peters verzoek nog afscheid kunnen nemen.

Peter was een fijne man die altijd klaar stond voor anderen met advies, zijn kennis en ervaring. Hij verrichtte met veel plezier zijn werkzaamheden.

Wij wensen zijn familie, vrienden en collega’s veel sterkte.  We missen Peter.

Condoleance
In het online condoleanceregister kunnen collega’s hun medeleven betuigen. Er wordt daarnaast z.s.m. een stilteruimte op het HB ingericht. Zodra daar meer over bekend is, zullen we dat op intranet delen. 

Foto’s
Heb jij (oude) foto’s van Peter die je graag (eventueel met een klein tekstje) zou willen delen met de familie? Mail die dan naar peter.heeren@politie.nl

Uitvaart
De uitvaart zal in verband met de coronamaatregelen in aangepaste vorm plaatsvinden. In het uitvaartcentrum in Almere kunnen 45 mensen aanwezig zijn. Een update over de uitvaart/bloemen/bloemstukken volgt z.s.m. Houd intranet dan ook in de gaten voor nadere berichtgeving.

Update:

Op 10 mei 2021 zal om 14.30 uur zal de uitvaart van Peter Rossen plaatsvinden bij crematorium Almere. In verband met de coronamaatregelen is er helaas maar ruimte voor 30 politie collega’s. We zullen in overleg met de familie collega’s benaderen die daarvoor worden uitgenodigd. Het adres is: Kruidenweg 3 te Almere. 

Zoals het er nu naar uitziet is er geen mogelijkheid om afscheid te nemen van Peter.

Wil je aansluiten bij een erehaag? dan is die mogelijkheid er. Geef je naam dan door via e-mailadres: min.jagnarain@politie.nl

Voor de erehaag wordt om13.15 uur verzamelt op de 1e parkeerplaats (bij de bloemenkiosk) van crematorium Kruidenweg 3 te Almere. De collega’s die normaliter in burger werken kunnen in burger aansluiten bij de erehaag. De commandant erehaag (Min Jagnarain) zal ter plaatse collega’s opstellen in de erehaag. Zorg dat je om 13.15 uur op de parkeerplaats bent.

Voor de collega´s die deelnemen aan de erehaag:

Tijdslijn:

13:15  uur verzamelen bij de Crematorium en Begraafplaats Almere / Yarden, Kruidenweg 3, 1312SR te Almere

13.55  uur opstellen erehaag (Let op dat je privé- diensttelefoon op uit staat)

14.10  uur Vertrek draagploeg met kist.

14.20  uur Aankomst draagploeg (signaal inhouding “geeft acht” of een fluit signaal)

14:30  uur Start uitvaartdienst.

 

Kleding voor collega’s in burger:

Er zijn geen wensen bekend gemaakt, let wel op mondkapje voorkeur (zwart)

 

Kleding voor collega’s in uniform:

  • dagelijks tenue lange mouwen (Operationele uniform)
  • politie cap
  • politiemondkap met politie logo
  • koppel met bewapening
  • windstopper
  • dienstschoenen
  • geen veiligheidsvest

 

Livestream:

De familie van Peter heeft een livestream van de uitvaart mogelijk gemaakt. Je kan de livestream op maandag 10 mei vanaf 14.00 uur volgen op:

kijklive.nl onder de naam: Peter Aard Rossen

Toegangscode: 6005

Aanvangstijdstip: 14:00 uur

 

Bloemen

Wil je bloemen laten bezorgen? Dan kunnen die bloemen uiterlijk a.s. maandag voor 14.00 uur geleverd worden aan het crematorium Almere. De familie stelt paarse (deep purple) en/of blauwe bloemen op prijs.

Op het Hoofdbureau is in kamer 2.03 een stilteruimte ingericht voor Peter.

 

Eric van Toorn, Politieprofessie en Allianties,

Peter Heeren, Coördinatieteam iPGA,

Linda van Herk, Basisteam Centrum-Amstel