Gevulde courgette (2 personen)

Benodigdheden:
2 courgettes
pond gehakt (rund of halof om hals)
blikje tomatenpuree
groente bouillon blok ( het aantal naar maak)
1 paprika,
1 ui
1 teentje knoflook
oestersaus (deze saus is al zout van zichzelf)

Bereiding:
Haal het bovenste gedeelte van de courgette eraf en bewaar dit. Haal nu het binnenste uit de courgette en bewaar dat. Snij dit vervolgens klein.

Bak het gehakt en haal het met een vork uit elkaar. Als het gehakt bruin is voeg dan het teentje uitgeperste knoflook  toe of snij het teentje klein. Vervolgens ¼ van het blik tomatenpuree en daarna een scheut oestersaus erover en dit naar smaak. Laat het nog 1 minuut bakken en haal het van het vuur.

De ui en paprika klein snijden. Doe wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui, paprika en stukjes courgette. Voeg daarna het gehaktmengsel toe. Roer dit goed door elkaar, want hiermee wordt de courgette gevuld.

Leg de uitgeholde courgettes in een pan en vul deze pan met water en zorg ervoor dat het water niet in de courgette loopt. Haal nu de courgettes uit de pan en maakt de pan met water warm. Voeg naar behoefte de groeten bouillonblokjes toe en het restant van de tomatenpuree.

Vul de courgettes met het  mengsel en leg de afgesneden bovenkant weer op de courgette. Met tandenstokkers kan het vastgezet worden. Leg de gevulde courgette voorzichtig in de groentebouillon en laat het 20 minuten gaar worden.

Macaroni, spaghetti of rijst kan erbij gegeten worden.

Tip:
bewaar de groentebouillon, want met wat vermicelli kan je dit eten als tomatensoep.
In de bouillon kan je ook kleine stukjes wortel meekoken en daarna alles met de staafmixer  door elkaar mengen. De tomatensoep word nu iets zoeter van smaak.