Gevulde eitjes maken

Ons gewaardeerde lid Koos Wiegertjes geeft, na veel soebatten en smeken, eindelijk zijn geheime receptuur kwijt voor het maken van zijn befaamde gevulde eitjes.

Benodigdheden: 30 eieren, 250 gram roomboter, 300 cc melk. Voor de afwerking: Tomatenketchup en peterselie. Voor de smaak: Mosterd, zout, peper, nootmuskaat en worcestersaus.

Op smaak maken naar behoefte.

Werkwijze:

Eieren1

1. Eitjes in de pan eerst even een gaatje in prikken aan de kook brengen 6 minuten laten koken.

Eieren2

2. Koud water erop dan eitjes pellen, doorsnijden het geel eruit halen en van de onderkant een stukje afsnijden waardoor het eitje beter blijft staan en het afgesneden stukje gebruik je later voor de garnering.

Eieren3

3. Het eigeel met een juslepel door een zeef heen wrijven.

Eieren4

4. Het eigeel dat door de zeef is gewreven.

Eieren5

5. De roomboter smelten.

Eieren6

6. roomboter + gezeefde eigeel in de beslagkom en met de melk hiervan een spuitbare crème maken.

Eieren7

7. een homogene massa klaar om op te spuiten.

Eieren8

8. Opgespoten en nu afwerken.

Eieren9

9. Een vetvrij driehoekig papiertje vouwen tot een tuitje waarin tomatenketchup voor de afwerking.

Eieren10

10. Dit is het eindresultaat:

Eieren11