Kabeljauw met spinazie

Hoofdgerecht voor 2 personen

Benodigdheden:

2 stukken kabeljauwfilet met huid

1 handje hazelnoten, gepeld en gehakt

200 gram spinazie, gewassen

1 sjalot

1 teen geplette knoflook

olijfolie

 

Bereidingswijze:

  • Bak de kabeljaw in een hete pan op laag vuur in een beetje olie. Leg hem op de huidkant en laat rustig tot de helft garen totdat de huid mooi krokant is.
  • Verwarm een pan (wok) met een scheut olijfolie. Als de pan heet is voeg dan de spinazie toe samen met de sjalot en knoflook. Laat de spinazie slinken. Voeg dan de hazelnoot toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet het geheel in een zeef zodat het spinazievocht kan weglopen.
  • Draai de vis om en laat 1 min. bakken. Haal ze uit de pan.
  • Serveer de spinazie met kabeljauw op voorverwarmde borden.

 

Lekker met rijst of aardappelpuree.