Oosterse maaltijdsoep

Benodigheden:

Kipfilet,
bouillonblok (kip),
hard gekookte eieren,
taugé,
kokoscreme  of santen,
gember of Djahe,
laos wortel of gemalen laos,
Ketjap Manis, of oestersaus of vissaus.
knoflook,
eventueel 1 of meerdere spaanse pepers of een klein beetje sambal
gebakken uitjes van Conimex of een ander merk

 

Bereiding:

Kook een bouillon van de kipfilet en één of meer bouillonblokjes (naar smaak). Doe hierbij 4 a 5 laos wortel of gemalen laos. Doe in de bouillon 5 (of meer al naar gelang de smaak) plakken gesneden gember in de bouillon of wat djahe.
Om de bouillon wat pittig te maken voeg in stukken gesneden spaanse perpers erbij, snij deze eerst doormidden en verwijder onder de kraan de pitten. Deze zijn heet dus daarna goed de handen wassen of voeg naar smaak de sambal erbij. Als de bouillon niet meer kookt kan de kokos creme of een stuk van het santenblok toegevoegd worden. Even goed in de bouillon roeren. De kokos naar smaak toevoegen.

Kook de eieren hard plm 10 min.
Doe de taugé 40 a 50 seconden in kokend water.

Als de kipfilet gaar is haal deze uit de bouillon en scheur het vlees in kleine stukjes van de filet tot er niks meer over blijft. Bak deze stukje in weinig olie en voeg als laatse de knoflook en één van de sauzen(ketjap, oester-of vissaus ) erbij (ook dit weer naar smaak).

Leg de uitgelekte taugé in een grote kom of soepbord. Leg daarboven op de in plakken gesneden ei. Voeg de bouillon erbij, nadat de plakken gember en de laos wortel eruit gehaald zijn.

Daarna de gebakken kipreepjes al naar gelang de smaak over de kom / bord verdelen en als laatste doe er ook naar smaak de gebakken ui erover.