Tortilla’s voor 2 personen

Gemakkelijk klaar te maken, geen diepgaande kennis vereist.

 

Benodigdheden:

 200 gram rundergehakt

1 blikje kidneybonen (naturel)

1 pot Hot Salsasaus (staat meestal in de supermarkt bij de chips)

1 ui

1 teen knoflook

4 tortilla’s

100 gram geraspte kaas

Kleine hoeveelheid olie en een kwastje

Koekenpan, vergiet, heteluchtoven en een afsluitbare ovenschaal (een deksel of aluminiumfolie)

 

Bereiding:

Verwarm de heteluchtoven tot 220° C

Snij de ui en knoflook in kleine stukjes

Open het blikje kidneybonen en laat deze uitlekken in een vergiet

Bak het gehakt rul, als het gehakt bijna geheel bruin van kleur is, doe de ui en knoflook erbij en bak het geheel tot de ui er glazig uitziet

Zet het vuur laag en voeg de kidneybonen en de salsasaus toe

Hussel alles voorzichtig door elkaar

Haal de koekenpan met inhoud van het vuur

Bestrijk met een kwastje de ovenschaal met een scheutje olie tegen het aanbakken

Leg een tortilla op een bord of plank

Schep ¼ van de saus in een reep gelijkmatig aan de onderkant van de tortilla

Rol de tortilla om de saus heen volledig op en leg deze in de ovenschaal

Herhaal dit met de andere drie tortilla’s

Bestrooi de vier tortilla’s die nu in de ovenschaal naast elkaar liggen met de geraspte kaas

Dek de ovenschaal af en plaats deze in de voorverwarmde oven

Na ongeveer 15 minuten de deksel of folie verwijderen en na 5 minuten de ovenschaal uit de oven halen en de tortilla’s serveren.

 

Deze maaltijd kan eventueel worden aangevuld met een gemengde salade.