OneDrive installeren

OneDrive

OneDrive is de online opslagdienst van Microsoft. U krijgt er 15 GB gratis opslagruimte. Dit wordt in 2016 wel teruggebracht naar 5 GB. Met uw Microsoft-account hebt u toegang tot OneDrive. De dienst is online te gebruiken, via een programma op de computer en via een app op mobiele apparaten. Hier leest u hoe u het programma downloadt en installeert op uw computer.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 5,70 MB
Taal: Nederlands
Windows 8.1 en 10

Op computers met Windows 8.1 en 10 hebt u al standaard toegang tot OneDrive via de Verkenner. Het is dan niet meer nodig om dit programma te installeren. Om dan bij OneDrive te komen, opent u de Verkenner en klikt in het linkermenu op OneDrive.

  • Klik hierboven op blauwe knop Download.
  • De website van Microsoft opent. Klik in het menu op Downloaden.
U ziet nu wat uitleg over dat OneDrive al standaard in Windows 8.1 en 10 zit. En dat u de software kunt downloaden voor computers met oudere versies van Windows, zoals 7 of Vista. Daaronder staat een link. Klik op Downloaden .
Klik onder in beeld in de balk op Uitvoeren . In Windows Vista staat deze melding in een grijs venster midden in beeld. Geef eventueel uw computer toestemming om de toepassing te downloaden of om wijzigingen op de computer aan te brengen.
Het downloaden en installeren gebeurt nu automatisch. U ziet wel een venster waarin wordt meegedeeld dat de dienst wordt voorbereid voor het eerste gebruik.2003-onedrive3.jpg

De installatie gaat automatisch van start. Na enige tijd ziet u een welkomstvenster. Klik rechtsonder op Aanmelden.

Log nu in met uw Microsoft-account. Vul uw gegevens in en klik op Aanmelden.

Wanneer u op uw Windows 8-computer ingelogd bent met een Microsoft-account, wordt u automatisch aangemeld en krijgt u dit venster niet te zien.

2003-onedrive-5.jpg

Nu volgt een korte uitleg over de werking van OneDrive. Zo leest u dat er een map op de pc wordt aangemaakt in C:\Users\Uwnaam\OneDrive. Die is via de Verkenner makkelijk terug te vinden. In Windows 7 staat die onder ‘Favorieten’ in de Verkenner. U doorloopt de uitleg door elke keer alles te lezen en dan op Volgende  te klikken en dan op  Gereed . U kunt de standaardinstellingen laten staan.
OneDrive opent nu. U kunt het actieve programma herkennen aan het pictogram van wolkjes in het Systeemvak naast de Windows-klok. De map OneDrive staat nu in de Verkenner. Bestanden die u in die map opslaat, worden naar uw online account gekopieerd. Ze zijn dan beschikbaar via internet, maar ook in bijvoorbeeld de OneDrive-app op uw iPad.