Veel valse sms-berichten van ‘DigiD’ in omloop

Op grote schaal worden weer valse sms’jes uit naam van ‘DigiD’ rondgaan. 

De vorm is telkens net afwijkend, maar het uitgangspunt is en blijft hetzelfde: oplichters lokken u naar een nagemaakte website van ‘DigiD’ en hopen dat u even inlogt om uw identiteit te bevestigen / een terugbetaling in gang te zetten / uw DigiD te verifiëren en verzin zo nog maar tal van smoezen.

Momenteel zijn er de volgende varianten:

Beste DigiD Klant, Uw DigiD account moet opnieuw geactiveerd worden voor 19-09-2020 dit kan via digid-omgeving.nl/digid.php. Doet u dit niet zijn wij genoodzaakt al uw zaken stop te zetten en nemen we binnen 24 uur contact met u op 

[DIGID] Wij hebben geconstateerd dat u in aanmerking komt voor een teruggave van € 489,30. Om uw teruggave te ontvangen op de juiste rekeningnummer vragen wij u om uw gegevens te controleren en te bevestigen via bit.do/DIGID-TERUGGAVE. Wij verwerken uw teruggave binnen 2 werkdagen. 

U ziet aan de zinnen al dat het niet klopt, de linkjes zijn uiteraard verdacht en DigiD stuurt voor de rest überhaupt niet dit soort berichten. De linkjes verwijzen naar domeinen als digi-platform.online/digid.php en digi-omgeving.nl/digid.php, uiteraard geen officiële domeinnamen van DigiD of een andere overheidsinstantie.

Wie de links volgt, belandt op de volgende pagina:

 
Valse website van ‘DigiD’

Hieronder staat uiteraard weer een opsomming van talloze grote Nederlandse banken, waaronder Rabobank, ING, SNS, ABN Amro, ASN Bank en Triodos. Inloggen kun je beter niet doen, want wat er dan gebeurt, laat zich ongetwijfeld raden.