‘Ziggo klantenonderzoek 2021’, is een mail van oplichters!

Er zijn de laatste tijd veel meldingen over een mail uit naam van telecomprovider Ziggo. Om in aanmerking te komen voor fantastische prijzen, moet u even 30 seconden nemen om een korte vragenlijst in te vullen. Deze mail is absoluut niet van Ziggo. Maar wat is er dan wel aan de hand?

De afzender van de mail heeft als naam weliswaar Ziggo.nl, maar het mailadres is een compleet willekeurig samenraapsel van letters en cijfers. Volg u de link uit de mail, dan beland u op het domein 8gooffers.com. Dit is natuurlijk geen domeinnaam welk vertrouwen inboezemt. 

Wat is de bedoeling?

U belandt op een website waar u met een paar overduidelijke neprecensies om de oren wordt geslagen en waar u een zevental vragen moet beantwoorden. U moet laten weten wat uw geslacht is, in welke leeftijdscategorie u valt, of u tevreden bent met de algemene service van ‘Ziggoo’ met dubbel o en of u het idee heeft dat u geld bespaart door bij ‘Ziggoo’ met wederom dubbel o te winkelen. Als uw antwoorden goed zijn komt u in aanmerking voor fantastische prijzen.

Wat u ook invult, het maakt niets uit. Uw antwoorden zijn sowieso goed en u komt dan ook in aanmerking voor de fantastische prijzen.

 

 

 

 

 

Geweldig zo’n gloednieuwe iPhone 12 of een iPad Pro! Helaas: om deze niet-bestaande ‘prijs’ te willen ontvangen, moet u een aantal gegevens invullen, waaronder uw creditcardgegevens. Dit is zogenaamd noodzakelijk om de verzendkosten te dekken. Een telefoon van vele honderden euro’s weggeven voor het beantwoorden van wat vragen is geen probleem. Echter een paar euro verzendkosten betaalt men niet! Dit is raar.

Inderdaad: in werkelijkheid is er natuurlijk héél wat anders aan de hand. Geef u uw creditcardinformatie door, dan geeft u ongemerkt toestemming om een gigantisch duur abonnement af te sluiten voor waardeloze en schimmige ‘dienstverlening’. Loterijen waar u toch niks wint, spelletjes, en meer van dat soort oplichterij.

En dat is nog niet alles: het is een hels karwei om dit abonnement stop te zetten, want reken maar niet dat er sprake is van een goed bereikbare klantenservice. Dit soort bedrijfjes zitten vaak gevestigd op Cyprus en kunnen daar buiten het zicht van toezichthouders rustig hun gang gaan.

Er is dan ook maar één advies. Gooi deze mail direct weg en laat u niet verleiden om toch mee te doen: de winkans is in dit geval letterlijk 0,0.