Windows opschonen met Revo Uninstaller

Programma’s grondig verwijderen met Revo Uninstaller

Wanneer u een programma van een Windows-computer verwijdert, loopt u het risico dat er nog ergens op de harde schijf of in het register, restjes van het programma overblijven. Deze kunnen de werking van uw computer verstoren. Het programma Revo Uninstaller verwijdert programma’s volledig, zodat uw computer opgeruimd blijft.
Revo Uninstaller is een gratis programma. Het is geschikt voor Windows Vista, 7, 8.1 en 10. Lees in het artikel ‘ Revo Uninstaller downloaden’ hoe u het programma kunt downloaden.
  • Start het programma Revo Uninstaller in Windows 7 via Start > Alle programma’s> Revo Uninstaller. In Windows 8.1 klikt u op de tegel Revo Uninstaller. In Windows 10 klikt u op Start > Alle apps > Revo Uninstaller > Revo Uninstaller.
  • Klik op Ja wanneer u het scherm ziet met de vraag ‘Wilt u het volgende programma toestaan wijzigingen aan deze computer aan te brengen?’
  • Krijgt u een scherm te zien met het verzoek om een update te downloaden, klik dit dan weg. Dit is bedoeld om u een betaalde versie te laten aanschaffen, die u niet nodig hebt.

Als u Revo Uninstaller opent, is het menu ‘De-installeren’ geselecteerd. U ziet dan een overzicht van al uw programma’s.

  • Zoek in dit overzicht het programma dat u wilt verwijderen. Klik op het programma.
  • Klik in het menu op De-installeren.

Klik na de vraag ‘Weet u zeker dat u dit geselecteerde programma wilt verwijderen?’ op Ja .

Selecteer de manier van deïnstalleren. De eerste manier – Ingebouwd – past alleen de deïnstallatieprocedure toe van het te verwijderen programma zelf. Deze optie gebruikt dus niet de mogelijkheden van Revo Uninstaller. De tweede manier – Veilig – zoekt daarnaast naar onderdelen in het register en op de harde schijf die veilig kunnen worden verwijderd. De derde en vierde manier – Gemiddeld en Gevorderd – gaan nog een stap verder en duren langer. Wij kiezen voor de tweede optie: Veilig. Klik op Volgende.

Het deïnstalleren begint met het maken van een systeemherstelpunt. Mocht de computer na deïnstallatie toch niet naar behoren werken, dan kunt u de computer weer terugbrengen in de oude staat met behulp van dit herstelpunt.

U kunt nu verschillende vensters te zien krijgen, afhankelijk van het programma dat u verwijdert. Vervolg steeds de verwijdering door te klikken op Next, Volgende,AfsluitenOK,Finish of Voltooien.

Wanneer de deïnstallatie is voltooid, begint het scannen van het register en de harde schijf naar overgebleven bestanden, mappen en registerverwijzingen naar hetgedeïnstalleerde programma. Klik als dit klaar is op Volgende . 
Soms vindt Revo Uninstaller geen overgebleven onderdelen. Dan klikt u op Voltooien .
Soms vindt Revo Uninstaller overgebleven registerverwijzingen. Dat is niet bij elk programma dat u verwijdert het geval. In de afbeelding ziet u daar een voorbeeld van. Als u niet zeker weet welke onderdelen u wilt verwijderen, selecteer dan niets en klik op Volgende  en vervolgens op Ja . 7613_revogebruiken_registerverwijzingen

Heeft Revo Uninstaller inderdaad overgebleven onderdelen gevonden, dan ziet u deze in een lijst. U mag kiezen welke onderdelen u weggooit. In het voorbeeld in de afbeelding ziet u onderdelen van Fotoboeken die in een submap zijn achtergebleven. Deze kunt u zonder risico verwijderen. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen door er een vinkje voor te zetten en klik op Verwijderen en vervolgens op Volgende.

  • Wilt u zeker weten dat er niets meer op uw computer achterblijft van het gedeïnstalleerde programma, klik dan op Alles Selecteren > Verwijderen.
  • Klik vervolgens op Ja.
  • Klik op Volgende > Voltooien.

7613_revogebruiken_8overgeblevenbestanden

  • Sluit Revo Uninstaller af.
  • Start de computer opnieuw op.

Mogelijk vindt u op het Bureaublad nog een snelkoppeling naar het gedeïnstalleerdeprogramma. Klik hierop en druk op de knop Delete.