WhatsApp mag data EU-burgers niet delen met Facebook

Facebook tracht op allerlei manieren persoonlijke informatie van WhatsApp-gebruikers te verzamelen. Maar binnen de Europese Unie lukt dat niet vanwege bestaande afspraken op het gebied van privacy.

Gebruikersovereenkomst

In de nieuwe gebruikersovereenkomst van WhatsApp staat dat het gegevens gaat delen met eigenaar Facebook. Voor EU-burgers verandert er echter niets. Binnen de EU heeft Facebook zich te houden aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die het delen van persoonsgegevens niet toelaat.
In de rest van de wereld worden na 8 februari onder meer het telefoonnummer, interacties met anderen en ip-adres doorgegeven aan Facebook.

Facebook eigenaar WhatsApp

WhatsApp werd 7 jaar geleden overgenomen door Facebook voor een slordige 14 miljard euro. Onder voorwaarde van eerstgenoemde dat de privacy van de gebruikers gewaarborgd zou zijn. Ondertussen is duidelijk dat Facebook hier lak aan heeft: op alle mogelijke manieren tracht het bedrijf persoonlijke gebruikersgegevens los te peuteren. Met uitzondering van gebruikers binnen de EU dus.