Zo stelt u de tweestapsverificatie in bij WhatsApp

WhatsApp ondersteunt tweestapsverificatie, waardoor uw berichten extra goed beveiligd worden. u moet de tweestapsverificatie wel zelf instellen, maar dat is één minuut werk. 

WhatsApp tweestapsverificatie: zo werkt het

Met tweestapsverificatie voeg uw een tweede beveiligingslaag toe aan uw WhatsApp-account. Wil uw uw WhatsApp-account registreren op een nieuwe smartphone, dan moet uw naast een code van het verificatie-sms’uw ook een geheime pincode invullen. Dat is aan te raden, omdat u uw account zo aanzienlijk beter beschermt tegen hackers.

Kaapt iemand op afstand uw 06-nummer en heeft u uw WhatsApp-tweestapsverificatie niet aan staan, dan kan diegene uw WhatsApp-account zo overnemen op een andere telefoon. U komt dan niet meer in uw WhatsApp en de hacker heeft volledige toegang tot uw gesprekken, contacten en andere data.

Met tweestapsverificatie ingeschakeld moet de hacker een pincode invullen om uw WhatsApp-account te activeren op een nieuw toestel. Omdat u die code zelf gekozen hebt en geheimhoudt, kan de hacker uw WhatsApp niet overnemen. Oftewel: het instellen van tweestapsverificatie is een kleine moeite die potentieel veel ellende bespaart.

Zo stel uw de tweestapsverificatie in

Open WhatsApp en klik rechtsboven in de hoek op de drie puntjes. Kies ‘Instellingen’. Als uw vervolgens op ‘Account’ tikt, dan vind uw daar de optie ‘Verificatie in twee stappen’.

Schakel voor extra beveiliging verificatie in twee stappen in, zodat een toegangscode vereist is om WhatsApp met uw telefoonnummer te registreren”, is op het scherm te lezen. Tik uw op ‘inschakelen’ dan wordt gevraagd om een zescijferige code in te voeren. Zodra uw uzelf bij WhatsApp registreert met een telefoonnummer, dan zal er om deze code gevraagd worden. Na het invullen van de code moet uw de code nogmaals invoeren, zodat uw er zeker van bent dat uw de juiste code heeft onthouden.