Vakantie

Vakantie:

1 – Tijdens de vakantie veilig het internet op met behulp van VPN.
Voor vele leden zal het vakantie seizoen weer beginnen en vaak gaan we zorgeloos op reis. Als bagage wordt vaak de smartphone en/of een tablet meegenomen. Er wordt dan gebruik gemaakt van een onbekend wifi netwerk. Het is de vraag of dit netwerk wel goed beveiligd is. Meestal op campings, openbare plaatsen of in hotels is dit niet het geval. Dan is internetbankieren af te raden omdat deze WiFiverbinding onveilig is en kan worden afgeluisterd. Maar er is een oplossing voor dit veiligheidsprobleem, namelijk VPN. VPN maakt van elke bestaande internetverbinding een veilige en niet te onderscheppen internetverbinding. Wat is VPN, wat is het voordeel van VPN en hoe kan ik VPN krijgen: lees verder. 

2 – Hoe veilig is een openbaar wifi-netwerk.
Gedurende de dag lopen we langs tientallen wifi hotspots. Soms is men ook op zoek naar een gratis, open wifi netwerk om even wat mee op te zoeken. Indien zo ingesteld doet de telefoon dit misschien zelfs wel automatisch. Maar veel wifi-netwerken zijn helemaal niet zo veilig. Verbonden met een onbeveiligd netwerk? Dit kan er gebeuren met je gegevens!


3 – Problemen onderweg? Stuur appje naar Buitenlandse Zaken. Lees verder

 


Vakantie:

 

Ontdek je plekje

Het gebeurt regelmatig dat er tijdens een vakantie een locatie wordt ontdekt (bv. een hotel, camping of vakantiehuisje) waarvan je denkt: “Wat een mooie locatie” of “Wat een goede bediening” of andere positieve ervaringen. En die ervaringen wil men graag delen met vrienden, kennissen en collega’s.

In onze rubriek “Leden voor Leden” geven wij graag gehoor aan de wens om goede ervaringen over vakantieverblijven met elkaar te delen. Uiteraard is deze rubriek niet bestemd voor reclame-uitingen of commerciële doeleinden.

Yvonne en Fred Hoedeman bijten het spits af. Lees verder.


Vakantie woning huren
In verband met getoonde belangstelling heeft SPA-lid Peter Hoogland ook voor 2020 een mooi vakantie-aanbod voor onze leden: het huren van zijn (vakantie)woning in Frankrijk. Peter schreef ons: De interesse van Spa-leden was groot. Er is veel op de website gekeken. Vandaar dat we besloten hebben om voor Spa leden ook in 2020 buiten het park om te verhuren. Dat scheelt (incl. de bijkomende kosten bijna 50%).

Peter heeft op zijn website een speciale SPA-pagina aangemaakt. Mocht u geïnteresseerd zijn dan treft u via deze link de informatie aan.