Uit d’oude doos

Van ons lid Henk Doornekamp ontvingen wij bijgaande foto’s met begeleidende tekst.

De enige bestaande foto van het in 1968 tot en met 1972 in gebruik geweest zijnde politie-internaat aan de ir. H.J.E. Wenckebachweg 60. De beheerder was destijds ene heer Plevier met zijn echtgenote. Tijdens de opleiding van één jaar verbleef je hier ‘s nachts van maandag tot vrijdag, waarbij op die dagen – stipt om 18.00 u. – in ‘n grote kantine het diner klassikaal werd genuttigd. Vele studenten spraken over ‘Tom Okker-ballen’, wanneer men ‘n bal gehakt kreeg voorgeschoteld. ‘s Ochtends, voor vertrek naar de opleidingschool in de 3e Oosterparkstraat 197, was er een ontbijt beschikbaar. Het betrof aanvankelijk een zwart/wit opname, die door mij is ingekleurd. De foto is vervaardigd in mei 1968

De Amsterdamse politie paraat per brommer. Amsterdammers en toeristen mengen zich in de augustuszon op de Dam tussen de altijd aanwezige duiven, als twee jonge agenten in zomertenue gereedstaan voor actie.
Hoewel de hoofdstedelijke politie al langer brommers tot haar beschikking heeft, worden ze pas sinds het bestaan van de onlangs opgerichte 9e dienstgroep – waarin veel jong personeel zit – frekwenter gebruikt. Dit komt door gebrek aan ander gemotoriseerd vervoer. Energiebesparing vindt de politie mooi meegenomen: 47 brommers ipv ca. 25 wagens.

Met onder andere Jaap Post, Foppe van Camerijk en Joop Bonnemaijers