Mijn computer en ik

Onder redactie van Bert Lustig en uw webmaster Han Varkevisser zal er regelmatig iets over het omgaan met computers op deze webpagina verschijnen. Mocht u vragen, opmerkingen, aanvullingen, etc. hebben over het dagelijks gebruik van de computer, stel ze gerust. Wij weten ook niet alles, maar wellicht kunnen wij u op weg helpen. De adressen zijn webredacteur@spa-amsterdam.nl of webmaster@spa-amsterdam.nl.

Om de groeiende lijst aan artikelen overzichtelijk te houden heeft de redactie besloten om de lijst onder te verdelen in vier categorieën, te weten:

 

Wetenswaardigheden.

Windows 10 heeft nieuw veiligheidscentrum

In april 2017 is een grote update van Windows 10 geweest en Windows 10 kent nu een nieuw veiligheidscentrum. Ook is na de update via Windows Defender Security Center is de status van de computer op gebied van veiligheid te zien.

Onderdelen veiligheidscentrum
In het nieuwe onderdeel zien gebruikers of alle aspecten van veiligheid op hun computer in orde zijn. Denk aan of er een antivirusprogramma actief is, of de firewall aanstaat en of de aanwezige programma’s en internetprogramma’s goed zijn ingesteld voor de privacy. Maar er is meer. Zo controleren gebruikers in het nieuwe veiligheidscentrum ook of ze alle updates van Windows hebben. Ook de statussen van de accu (bij laptops) en harde schijf staan erbij.