Leden voor Leden

De website van de SPA biedt onze leden een platform om foto’s, filmpjes, verhalen of gedichten met elkaar te delen. Ook uw bijdrage wordt op prijs gesteld. Let op: Elke vorm van commerciële activiteiten wordt door de SPA niet ondersteund.

Het adres is: webmaster@spa-amsterdam.nl

————————————————-

Oud collega Ab van Breugel heeft op basis van zijn vele belevenissen een boek geschreven. Op deze pagina is een aankondiging van hem te lezen.

————————————————-

Van de hand van oud collega Gerard Mak verscheen in februari 2021 een nieuw boek. Het persbericht staat op deze pagina
————————————————- 

Het nieuwe boek van Cp. Cor Gorissen is verkrijgbaar. Lees meer

————————————————- 

Er is een boek verschenen over de andere politie, geschreven door Alex van der Velden. Alex werkt momenteel als jachtopzichter voor de gemeente Den Haag en was in vroegere tijden ook vrijwillig politieambtenaar in Amsterdam. Hij werkte voor ons korps als hoofdagent/praktijkcoach bij het projectbureau Milieu, waar hij politiestudenten in de praktijk onderricht gaf bij de module milieu. Mogelijk zijn er (oud)collega’s die interesse hebben in dit boek en kan er hierover een berichtje op de SPA website worden geplaatst.

Het persbericht tref u hier aan.

————————————————-

In de NRC van zaterdag 23 januari 2021 stond een recensie over een ontdekkingstocht met verhalen over het “echte” Amsterdam. Oud collega en bekend Wijkagent Joep de Groot leverde hier een bijdrage aan. De recensie treft u onder deze link aan.

————————————————-

Plaatselijke gesteldheid

Wat betekenen de straatnamen? Oud collega Henk Doornekamp stuurde ons een link die verwijst naar allerlei straatnaamverklaringen.

Een verplicht vak voor wie – tijdens de opleiding – op de Posthuizen dienst deed. Een bekende vraag aan de jonge agenten die aan het Posthuis Linnaeusstraat waren ingedeeld was “Waar is de Beijersweg?” Voor diegene die zijn/haar plaatselijke gesteldheid in onze hoofdstad wil bijspijkeren is misschien deze site nuttig. Het zijn 360° plaatjes van onze stad (met dank aan Rob Heida).

————————————————-

Peter Hoogland stelt wederom zijn vakantiehuis beschikbaar tegen een gereduceerd tarief voor SPA-leden. Het is echter niet meer alleen voor collega’s maar nu ook wat breder hun kennissenkring. Zij verhuren niet meer aan vreemden.

foto’s zijn te vinden op deze pagina. Meer informatie is te vinden op zijn website

NB. De SPA aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid ten aanzien van dit aanbod. Dit is een zaak tussen huurder en verhuurder.

————————————————-

Oud hoofdcommissaris Joop van Riessen heeft een nieuw boek geschreven getiteld: Radeloos. Lees hier meer over het nieuwe boek Radeloos.

————————————————-

Nieuw boek verschenen van oud collega Joop van Heuveln: ‘Mij komt de wraak toe’.

Afgelopen december is een door Joop geschreven boek op de markt gekomen. Het gaat over een fictief politieteam in Amsterdam dat wordt opgericht om een vermeende seriemoordenaar op te sporen.
Informatie over het boek is te vinden op: www.boekscout.nl: ‘Mij komt de wraak toe’.

————————————————-

Levenstestament:  Een gewoon testament werkt na het overlijden, terwijl het levenstestament werkt bij het levenLees verder

————————————————-
Van oud commissaris Cor Gorissen ontvingen wij een link naar een zeer interessant radiofragment over een boek dat binnenkort verschijnt over het verzet van politiemensen gedurende de 2e Wereldoorlog. Volg deze link voor het beluisteren ervan.
Op de pagina Op eigen gezag: Politieverzet tijdens de 2e Wereldoorlog is meer informatie beschikbaar.
————————————————-

Ontdek je plekje

Het gebeurt regelmatig dat er tijdens een vakantie een locatie wordt ontdekt (bv. een hotel, camping of vakantiehuisje) waarvan je denkt: “Wat een mooie locatie” of “Wat een goede bediening” of andere positieve ervaringen. En die ervaringen wil men graag delen met vrienden, kennissen en collega’s.

In onze rubriek “Leden voor Leden” geven wij graag gehoor aan de wens om goede ervaringen over vakantieverblijven met elkaar te delen. Uiteraard is deze rubriek niet bestemd voor reclame-uitingen of commerciële doeleinden.

Yvonne en Fred Hoedeman bijten het spits af. Lees verder.